Ost- och skinkpaj.

 
Slängde ihop en LCHF-paj idag.
Har gjort denna variant förrut i både miniformat och stort format, men då med en pajbotten på vetemjöl. Nu gör jag den på en LCHF-pajdeg!
 
Här får du receptet:
 
Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
40 gram smör
1 tsk salt
 
Kör mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare, med kniven, tillsätt resten av ingredienserna och kör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel, förgrädda på 175 grader i ca 7-8 minuter.
 
Fyllning
Kassler, tärnad
Bladspenat
Fetaost, tärnad
Tomat av valfri sort
200 gr riven ost av valfri sort
 
Äggstanning
4 ägg
2 dl grädde
Salt och peppar
 
Lägg fyllningen i pajskalet och blanda om. Vispa ihop äggstanningen och häll i pajskalet. Grädda på 200 grader tills pajen stelnat och fått fin färg (skulle den få färg fort lägg över folie).
 

Kommentera här: