Choklad- och hasselnötsmousse toppad med saltrostad nötblandning.

I somras åt jag en urgod hasselnötsmousse på Stationen här i Uppsala. Det här är mitt försök till en lchf-vänlig variant! Jag har utgått från 56kilos recept på chokladmousse!
 
 
120 gr 70% choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor (spar minst en äggvita till senare)
60 gr hasselnötter
 
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna lite.
Vispa grädden, inte för hårt, rör ned äggulorna.
Blanda ca 0,5 dl av gräddblandningen i den smälta chokladen, rör sedan i lite mer innan du försiktigt rör ihop allt. 
Finhacka eller mal nötterna i matberedare eller liknande och blanda sedan ner i moussen. Häll upp i fina glas eller portionsformar och låt stelna i kylen.
 
Saltrostad nötblandning
25 gr hasselnötter
25 gr mandel
25 gr pecannötter
25 gr valnötter
En skvätt äggvita
Några nypor flingsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka nötterna och blanda med en skvätt äggvita (tag ej för mkt, nötterna ska bara precis bil lite fuktiga) och flingsalt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ca 5 minuter. Låt svalna och strö över vid servering.