Kladdkaka Deluxe

I senaste Allt om Mat var det stort bakspecial. Där publicerade dom även vinnaren av Sveriges godaste kladdkaka, den var jag ju bara tvungen att testa!
 
 
14-16 bitar
 
125 gr mörk choklad
100 gr vit choklad
75 gr pekannötter
125 gr smör
5 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk snabbkaffepulver (1 msk vanligt bryggt kaffe)
1 msk vatten (uteslut om du tar vanligt kaffe)
2 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
 
Topping
150 gr  mörk choklad
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl sirap
 
Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka de båda chokladsorterna och nötterna. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull. Låt svalna, rör sedan i socker, salt, vailjsocker och kaffet utrört i vatten eller vanligt bryggt kaffe. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda till en jämn smet.
 
Sikta ner mjöl och kakako och rör till en jämn smet. Blanda i den vita chokladen och de hackade nötterna. Häll smeten i en smörd form med löstagbar kant.
 
Grädda kakan i den nedre delen av ugnen ca 30 min. Känn med en sticka i mitten så att kakan fortfarande är lite kladdig i mitten. Låt svalna i formen.
 
Topping: hacka chokladen. Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka upp och småputtra ca 15 min, tills den fått en kolabrun färg och har tjocknat.
 
Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Låt såsen kallna innan den hälls över kakan. Ställ kakan i kylen fram till servering. Servera gärna med en klick vispad grädde.
 
 
Kakan var mycket god. Pecannötterna gjorde sitt! Om jag gör denna fler gånger tror jag ändå att jag ska dra ner lite på chokladmängden. Det är en väldigt maffig kladdkaka med rätt stark chokladsmak. Toppingen ska ju ha en touch av kola, jag tycker att chokladen döljer den. Som sagt, man får testa sig fram!
 
 
Denna bit var egentligen alldeles för stor, det hade gott och väl räckt med hälften! ;)
 
 

Kommentarer:

1 sarah:

Otroligt God kaka men jag tror att 1dl mjölk har smugit sin in av misstag på Toppingen... Jag tror inte att det blir så bra med mjölk i den nämligen.

Svar: Oops! Ja det stämmer, inte ska det vara någon mjölk i! Dags att baka denna igen kanske!
Rixpucko

Kommentera här: