Packning pågår.

Jag packar och packar, snart åker grytor och kastruller ner i kartonger och då blir det lite svårt att laga mat!
Matlagningen kommer att bli lidande en tid framöver, det ska flyttas, målas, tapetseras och packas upp! Tids nog återkommer jag med spännande maträtter från ett nytt kök!

Äppelpaj

Äppelpaj tillhör en av mina absoluta favoriter och självklart ska den serveras med vaniljsås och inget annat!

I helgen testade jag att göra en paj från Leilas A Piece of Cake, Äppeltantens smuldegspaj.

Äppelpaj
250 gr kallt smör/margarin
1,5 dl råsocker (samma som rörsocker)
1,5 dl kokosflingor
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
3-4 st äpplen
Socker och kanel

Tärna smöret i småbitar

Nyp ihop det med socker, mjöl och kokos tills det blir en smulig deg.

Blanda försiktigt i havregrynen så att de inte går sönder.

Skala, kärna ur och skiva äpplena, lägg dessa i en pajform, strö över socker och kanel och pajdegen.

Grädda på 200 grader i ca 25 min.

Servera med en stor klick vaniljsås!

 

Mojito

Mojito är min sommarfavorit denna sommar, tycker att den är riktigt toppen och det är inte så svårt att göra en egen heller.

Jag har använt mig utav Bacardis färdiga Mojito och följt receptet på baksidan av flaskan.


Mojito, 2 st
1 st lime
ca 10 st mynta blad
Massor av is
12 cl Bacardi Mojito
Soda vatten

Tvätta limen ordentligt och skär den i lika måna klyftor och fördela i 2 glas.

Riv av några myntablad och lägg i glasen.

Ta en muddler (om man inte har en funkar baksidan av något köksredskap, jag använde mig utav äppelurkärnaren) och tryck ur saften ordentligt ur limen.

Tillsätt is, helst krossad sådan

Tillsätt 6 cl Bacardi Mojito

Fyll upp med sodavatten (jag gör eget i Sodastreamern) och rör om!