Sommar.

I helgen har vi fått känna på sommaren! Det gillas!
I fredags började jag dagen med jobb. Efteråt mötte jag upp en kompis för mat och bio, mycket trevligt! Efter bion sprang jag på 3 andra kompisar, så då blev det lite uteserveringshäng!

I lördags åkte jag ut till Östhammar. Lunchade nere på Sjötorget och sen knallade vi runt lite på den lokala Albrektsmässan. Köpte en mycket snygg trasmatta!

På kvällen grillade jag med mina föräldrar. En vän till dom var också med. Moster med man och syster med sambo slöt upp senare och vi tog oss ner till sjötorget igen för att gå på Öltält. Från en början var det vi och myggen (ungefär) men sen blev det livat!

Igår var var jag utomhus i solen nästan hela dagen. Var till farfar och plockade rabarber. Morsdagsfika med släkten hos mormor. Sedan var det dags att bege sig hem mot Uppsala och den väntande sambon. Grillade lite på kvällen och mumsade på rabarberpaj!

Nu är det ny vecka! Nya tag!

Ceasar.

I flera veckor nu, eller ja, i alla fall i 2 veckors tid har jag varit sugen på ceasarsallad! Idag slog jag till och komponerade min egna variant. Det går snabbt och enkelt och innehåller inte så många moment.

Marinera din kycklingfilé med vad du vill. Jag använde Grillolja med vitlökssmak och salt och peppar.
Bryn kycklingfilén lite snabbt i stekpannan. Efterstek sedan i ugnen på ca 200 grader tills kycklingen får en innertemperatur på 70 grader. Ta ut och låt vila ca 10 min under folie.

Ta valfri sallad, tomat, gurka och lök och lägg på tallrik.
Riv eller hyvla över parmesanost.
Ringla över Ceastardressing (köpt på t.ex ICA).
Skiva kycklingfilén och lägg upp på salladen.

Smaklig måltid!

 

Heldag.

Heldag i Stockholm med 2 vänner. Syftet var att hitta en klänning till gravida Julia till ett bröllop som vi fika p om 3 veckor. Klänning hittade vi på, och lite annat!

Åt lunch i Saluhallen på Östermalm, en underbar kräfttoast!

Av en slump traskade vi förbi hypade Laudrée! Knallade in och köpte varsin macaron! Smarrig var den!

Köpte ett nytt fodral till mobilen, en knallig gul färg! Shoppade även en väska från Lindex som jag ska ha träningskläder i!

Bruka Design är ett av mina favoritmärken så vi slank in i Östermalmsbutiken. Jag gick därfifrån med en tavla!