Chokladmaräng med limekräm.

 
Det syrliga bryter av mot det söta, en nästintill perfekt dessert!
 
Marängen och limekrämen kan med fördel förberedas dagen innan.
 
Limekräm
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 dl färskpressad limejuice (ca 4 st lime)
 
Separera äggula och vita för sig. Rör ihop, vispa ej, äggulor, kondenserad mjölk och lime. Låt stå kallt minst 4 timmar.
 
Maränger
75 gr mörk choklad
1 tsk ättikssprit
1 krm salt
2,5 dl socker
1 msk majsstärkelse (Maizena)
 
Sätt på ugnen på 200°C
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.
Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum (helst i bunke utav glas eller plåt då plastbunkar ofta inte blir helt rena och marängen då ej blir bra). Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning tills det blivit en fast och glansig marängsmet. Det ska bli toppar av den när man lyfter vispen.
TIllsätt ättikan och sikta ner maizena, vänd försiktigt ner i smeten.
 
Klicka ut hälften av smeten till 6 st maränger på en bakpappersklädd plåt. Ringla smält choklad i en cirkel på varje, dra ut och gör mönster med en sked. Fördela resten av marängen och ha på mer choklad.
 
Ställ in mitt i ugnen, sänk värmen till 110° efter 5 minuter. Tillaga ytterligare 45 min. Ta ut marängerna och tryck till lite i mitten så att det blir en grop. Låt svalna.
 
Servera sedan varje maräng med valfri mängd limekräm, färska jordgubbar, pistagenötter och ringla lite chokladsås över (eller om du har smält choklad kvar). Toppingen kan förstår varieras i all oändlighet! Mums! 

Det som inte syns, det finns inte.

Igår var det dags att förändra lite här hemma. Det brukar bli så efter ett besök på IKEA. Jag hade bl.a med mig 2 st tavellister och 1 par gardiner hem. 
 
Med borrmaskinen i högsta hugg satte jag igång...
 
 
 
Lyckan var dock kortvarig då mollyskruven inte alls ville samarbeta med mig. Den ville inte expandera helt så den satt bara löst och hur jag än gjorde så gick det inte bra, jag var redo att ge upp och såg framför mig hur jag skulle få spendera semestern med en sovrumsrenovering för att väggen blivit förstörd... 
 
 
 
Efter lite letande i min verktygslåda hittade jag en annan sorts plugg, skruvade i den en liten bit ovanför och satte upp listerna (den dumma mollyskruven syns alltså inte, det som inte syns, det finns inte). Nu sitter listerna som dom ska och jag fick piffa till det lite.
 
 
Nya gardiner fick hamna i sovrummet också, hade först tänkt ha dom i vardagsrummet, men det såg inte så bra ut. Här passar dom perfekt, lite mer hemtrevligt i sovrummet nu.
 

REA.

Rea pågår i de flesta butiker just nu. Har man tur kan man göra riktiga fynd. Jag gjorde ett riktigt fynd igår. Något jag egentligen inte skulle ha just nu, men kunde inte låta bli när priset var så bra. Jag fyndade en höstjacka på MQ, från Peak Performance. Den hade kostat 2499:-, jag fick den för 749:-!! Det kallar jag ett riktigt kap! Det kan vara det bästa reafyndet jag någonsin gjort! Handlade även lite andra saker på rea igår, en t-shirt från Boomerang, en ny träninsväska på XXL och lite saker på IKEA.
 
 
Den är lite tight över höfterna, men eftersom vågen fortsätter peka nedåt kommer den passa perfekt i höst!