Ibland brister det...

Ibland kommer tårarna, det gjorde dom idag...

Har haft mycket på jobbet idag, eller det är väl egentligen mycket på jobbet varje dag, men idag tror jag att alla hade fullt upp. Inte nog med att det är mycket på jobbet, jag har dessutom inte fått veta om jag får semester första veckan i juni när jag ska till Kreta med 2 st kompisar. Resan är bokad och betald, jag ansökte om semester i februari och får bara till svar att jag måste vänta tills schemat är klart innan dom kan bevilja min semester, OM dom kan bevilja den... Kul!?

Kommer hem och är trött och hungrig, tar en macka för att stilla den värsta hungern och vilar lite på soffan och funderar på vad det ska bli till middag; Våfflor! Köpte ett paket häromdagen, gör i ordning smet och börjar grädda. Sämsta smeten ever! Köp inte Kungsörnens Kejsarvåfflor!

Rätt vad det är blir det kolsvart här hemma, fattar vad det är, det har hänt förr i 2 andra lägenheter när jag har gräddat våfflor, proppen har gått... Och där går proppen även för mig och tårarna rinner... Att fixa tillbaka elen var ju inga problem, men våfflorna blev ju bara skit... Jag spolar bort skitsmeten, stänger av våffeljärnet och sätter mig och tjurar...

Nu står Niklas och steker falukorv och makaroner till mig, han är iaf toppen när allt annat är skit!

Hallon- och chokladmuffins!

Slog till och bakade lite muffins idag! Ett recept som jag har haft legat i min "Att testa"-mapp ett tag. Hallon- och choklad (som för övrigt är en oslagbar kombination) muffins!

Blev riktigt mumsiga!

Receptet hittade jag på Dagens Muffins men jag har ändrat om det lite!

Hallon- och chokladmuffins

Muffinsplåt; 24 st.

150 g margarin
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
50 g hackad mörk choklad
50 g hackad vit choklad
2-3 dl hallon

Sätt ugnen på 175°C.
Vispa margarinet och sockret poröst.
Tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna följt av mjölken i äggblandningen.
Häll därefter i den hackade chokladen och hallonen, och rör så att de blir jämt fördelade i smeten.
Häll upp smeten i formar och grädda muffinsen i ca 15-20 min.
Prova med en sticka så att dom precis är torra inuti, då är dom klara!

Med penseln i högsta hugg!

När jag ändå var igång med penseln fick sovrummet sig en annan färg.
Ja, jag vet att vi nyss tapetserade om, men även om tapeten är snygg i sig så blev det absolut inte som vi hade tänkte oss, vi trivdes inte...
Såhär har det sett ut...

Såhär ser det ut nu! Mycket bättre, mysigare, lugnare och mer harmoniskt. Blommönstret finns fortfarande kvar eftersom tapeten har en sån struktur. Jag är mycket nöjd!