Tungt.

Just nu är det lite tungt att gå till jobbet. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka det.

För det första är det sjukperioder. Alla verkar bli sjuka nu. Det gör att det blir manfall på jobbet. Cheferna tar in timmisar. Timmisar som knappt hittar runt på avdelningen och knappt kan göra jobbet utan att man säger åt dom exakt vad dom ska göra.

För det andra så har vi väldigt många nya sjuksköterskor på min avdelning. Vilket gör att jag som är en av dom som varit där längst får svara på väldigt mycket frågor. Ta det inte fel, jag tycker det är kul för det får även mig att tänka till lite extra, men i längden blir det rätt påfrestande att hela tiden bli avbruten i det man gör.

För det tredje är det patienterna. Sen den 9 januari blev vi en ortogeriatrisk avdelning. Det blev inte riktigt som vi alla hade tänkt oss. Plötsligt åkade vårdtiderna. Vi har patienter som ligger inne 2-3-4 veckor utan problem. Vi får knappt några jourfall, knappt några patienter som ska till operation. Så fort en patient åker hem fylls det på. Så vi har fullt nästan jämt. Det är påfrestande.

För det fjärde ska jag ju snart byta jobb, så jag längtar ju bara bort... Bara 50 arbetspass kvar ;)

Tjejvasan.

I lördags var det dags att åka dom där 3 milen på skidor!
Målet var att ta mig i mål!

Första milen var jobbig för att det var mycket backar, uppför och nedför. Det blev några vurpor här. Hade dåligt fäste också trots klistervalla. Fick be om lite compeed till händerna, hade bl.a fått en blåsa i vänster handflata.

Andra milen gick bra åkmässigt, men mina fötter domnade bort så jag var tvungen att sätta mig och ta av mig pjäxorna och få igång blodcirkulationen lite. Upptäckte en begynnande blåsa på stortån, compeed på där med!

Tredje och sista milen var rätt skön åkning trots dåliga spår, i de flesta backarna var spåren obefintliga. Här på sista milen började det kännas i axlarna, det var tungt, men bara att kämpa på! Jag åkte om de flesta och blev kanske omkörd en eller två gånger. Att gå i mål var en fantastisk känsla! Jag började nästan gråta, så härligt var det!

Kom i mål under 5 timmar! Det är jag supernöjd med! Med tanke på förutsättningarna; inte stått på skidor på ca 10 år, endast åkt 3,5 mil och och ca 3 backar innan, sen start med dåliga spår och köer vid backarna.

Nästa år blir det ett nytt försök! Då hopas jag på ett tidigare startfält och bättre spår!

Lördag.

Ledig lördag, och en ganska lugn sådan!

N. var borta hela dagen så jag pulade på här hemma på egen hand. Var till föreningens gym och gjorde 35 min på crosstrainern, härligt svettig efteråt!

Strosade runt lite på Gränby och fyndade en tröja på MQ för 79 kronor!

Kvällen spenderade jag i soffan framför Melodifestivalen och Bodyguard, som säkert många andra.

Björn Ranelids låt påminde mig väldigt om denna lilla goding:

Shoppade en mycket snygg lampa för ett tag sedan. Hittade den för ett mycket bra pris på Campadre.se, en mycket bra sajt med bra kampanjer och bra priser! För att gå med klickar du bara här!

Du får en bild på mina otroligt sköna och snygga skor också. Det blir lite roligare att träna med snygga prylar!

image description