Lax med pesto och parmesan.

Lax, pesto, parmesan och färsk pasta. Kan det bli bättre? Skulle inte tro det!
 
I lördags efter Tjejvasan bjöd Josefine på en så god laxrätt. Jag har längtat efter att få känna smaken av denna rätt sedan dess, ikväll kunde jag inte hålla mig!
 
En lätt rätt, men ack så god!
 
 
 
 
4-6 laxfiléer (jag gillar mycket sås så jag tog bara 4)
2 burkar lätt creme fraiche
1 burk pesto ca 170-200 gram (eller gör egen pesto)
En god parmesan
Färsk pasta
 
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tinade laxfiléer i en ugnsfast form. 
Blanda creme fraiche med peston.
Bred röran över laxen, riv över valfri mängd parmesan. Skjuts in i ugnen ca 20-30 minuter.
Kolla att laxen är färdig. Servera med nykokt pasta och riven parmesan!
 

Tjejvasan 2013

Då var det avklarat. Tjejvasan... Om förra året var en njutning var detta års lopp ett helvete.
 
Jag var maximalt förberedd. Hade åkte mer skidor än förra året. Fötter och händer var tejpade, jag var taggad och laddad!
 
 
Kristin startade 45 min före mig så jag hade lite tid att fördriva innan min start. Tog en fika, värmde upp lite och bytte till pjäxor. Här var jag fortfarande fullt ovetandes om vad som väntade...
 
 
Starten gick...
Hade glömt hur mycket uppför det verkligen är första milen. Något som försvårade var också det obefintliga fästet. Det var ungefär 1 steg fram och 2 steg bak. Inte ens fäste när det var plant. Folk steg ur spåret tidigt och lade på mer fästvalla. Jag slet första milen och bara längtade till Hökberg för att kunna lämna in skidorna för mer valla.
 
Det var inte bara jag som inte hade något fäste, lång kö till vallaboden...
 
 
Sträcka nummer 2 börjar med ganska mycket utför, glidet var det i alla fall inget fel på denna dag. Hade lite bättre fäste och nu började jag tycka att det var ett helvete att ta sig fram. Spåren var hala, vingliga och sladdriga. Det var mycket urspårat, och i backarna var spåren i princip obefintliga. Vid ett tillfälle drämde jag staven i marken hårt och halvt skrek "men för i helvete" när det inte gick som jag ville.
 
Sträcka nummer 3, den sista milen, även här lämnade jag in skidorna för omvallning då jag ville ha liiite mer fäste. Jag fick mycket mindre, jag var i princip tillbaka där jag började. Du trycker ifrån och känner att du bara glider bakåt hur du än lägger vikten på skidan eller hur hårt du trycker ner... Så var det nästan hela tiden. Att staka var det enda alternativet. Staka är jag inte världsbäst på, man blir väldigt trött.
 
Jag var sur och irriterad. Tänkte många gånger att det är sjukt att jag betalat pengar för att göra det här och bestämde mig för att aldrig mer åka Tjejvasan. Flera gånger hade jag planer på att slänga ut skidorna i skogen och promenera in i mål, kändes som att det hade gått fortare. Men jag bet ihop, kom i mål och fick min medalj och hurrarop från Josefine, Kristin, mamma och pappa!
 
Sammanfattningsvis så var det ett jobbigare lopp än förra året, sämre spår och sämre väder, jag förbättrade dock tiden, ramlade bara en gång och fick inga skavsår! Idag har jag bara en helvetes träningsvärk är trött och konstant hungrig.
 
Nästa år kör vi igen och jag ska stå vid stakmaskninen på gymmet varenda jävla träningspass!

Packa.

En gång i tiden tyckte jag det var kul att packa. Det var förknippat med nått kul, förväntningar, äventyr. 
Idag tycker jag bara att det är jobbigt även om förväntningarna på en resa är desamma.
 
Jag har stirrat på en tom väska senaste timmarna. Har kommit så långt som att jag har lagt fram skidkläderna i en hög bredvid väskan...
 
 
Vad jag har gjort istället?
Lagat mat, bakat macarons, gjort rent skidorna, påbörjat ett beställningsjobb från en kollega, ett s.k senilsnöre, diskat, slappat i soffan, skrivit packningslista (framsteg) och tänkte ett antal gånger att jag måste packa...
 
 
Förresten, jag tror att det ska vara enklare att kommentera nu, man behöver inte hålla på och skriva in en massa konstika bokstäver och siffror för att kommentaren ska godkännas, så, fritt fram att kommentera ;)
 
Nu ska jag göra ett sista ryck sedan är det sängen som väntar! God natt!