Kalaskassler och grönsaksröra.

Denna kasslerrätt är det nog många som har minnen till. Jag vet i alla fall att jag har fått den hemma, men enligt mitt recept var det då utan ananas (kan vara så att min mamma inte tyckte om ananas ;) )
 
Himla lätt att göra är den i alla fall. Har många gånger ätit denna rätt med ris men då LCHF inte tillåter ris fick jag idag vara lite kreativ. Gjorde en grönsaksröra till och stekte lite halloumi. Sedan jag började äta LCHF har man fått börja tänka lite utanför ramarna och ibland kan de mest konstigaste kombinationerna bli himla lyckade!
 
 
 
Kalaskassler, 4 port
500 gr kassler
4 dl grädde
1 stor burk ananas (uteslut om du ej vill äta frukt)
Lite mer än 1 dl chilisås (jag använder ICA's Gott Liv)
125 gr riven ost
 
Sätt ugnen på 250 grader. Skiva kasslern tunt och varva med ananas i en ugnsfast form. Vispa grädden, ej för löst, rör ned chilisås och bred ut över kasslern. Strö över ost. Grädda tills den fått fin färg och blivit varm.
 
Grönsaksröra
Valfri mängd champinjoner
Valfri mängd squasch
1 paprika
2-3 vitlöksklyftor
Salt, peppar och Santa Maria´s Chili Explosion
En skvätt grädde
 
Skiva champinjoner och squash, hacka paprikan, stek i mycket smör, pressa eller riv över vitlök, krydda. Slå på en skvätt grädde och låt koka ihop.

Ibland går det inte som man vill...

Idag tycker jag verkligen inte om mina ben...
 
 
Följde med sambon till Stadsskogen idag efter jobbet för att springa lite. Efter 1 km fick jag ge upp för att det gjorde så ont i mina benhinnor. Vaderna var dessutom helt stumma. Provade gå en sväng och försöka springa igen men samma sak... Testade att stretcha lite, men nej, det blev inte bättre. Så jag fick gå resten av varvet och fick ihop ynka 2,5 km...
 
Det kan inte alltid gå bra. Nu blir det några dagars extra vila från löpning. Satsar på promenader och spinning istället. Men det är bra surt när man sett fram emot något halva dagen och så går det åt skogen...