Halloumipanerad kyckling.

Kyckling går ju att variera i det oändliga. Senast testade jag att panera kycklingen i ost. Vilken fullträff!
 
 
2-3 kycklingfiléer
1 halloumi
1-2 ägg
Salt, peppar
Olja
 
Sätt ugnen på 150 grader. Dela kycklingen i lagom stora bitar. Banka ut den lite lätt. Vispa upp ägg med salt och peppar, häll ut på en tallrik. Riv osten grovt och häll ut på en andra tallrik. Panera först i ägg, sedan ost, stek gyllenbrun  i olja, lägg i ugnsfast  form och täck med folie. Se till att kycklingen blir ordentligt genomstekt. servera med valfria tillbehör.
 
(Köpte fryst kycklingfilé för första gången på länge, ville inte köpa färsk med tanke på rötmånad, men det gör jag aldrig om för oj vilka monsterstora filéer det var, 3 stycken på 1 kilo... Sen var det ju lite jobbigt att tina dom frysta haha...)

Kommentera här: