Rhodos

Rhodos är en ö jag verkligen kan rekommendera, jag åker gärna tillbaka dit! Fint, varmt, bra bad, god mat och trevligt folk. I Rhodos Stad kan man dessutom få allt detta!  Vi hade en riktig toppenvecka, hade lätt stannat en vecka till om det inte vore för att det blev sååå himla varmt de 2-3 sista dagarna. Det gick knappt ner under 30 på nätterna. Visst, det är skönt med värme, men inte för varmt.
 
 
 
Fantastisk solnedgång från planet. Vi åkte vid 18.30 på kvällen från Arlanda.
 
 
 
Denna syn mötte oss när vi vaknade upp på måndagen.
 
Eftersom vi åkte så sent landade vi ju väldigt sent. Vi checkade inte in förrän vid 01-tiden. Så det var spännande att dra upp gardinerna när vi vaknade på morgonen. Utsikten kunde vi gärna inte klaga på! Vi åkte med Fritidsresor och bodde påsett hotell som heter Cactus. Trestjärnigt hotell, men väldigt bra! Vi kan lätt åka tillbaka
 
 
Fuktig luft och salta bad fick mitt hår att leva sitt eget liv...
 
 
 
Solnedgången från balkongen kunde man inte riktigt se sig mätt på. Den bit land man skymtar till höger är Turkiet.
 
Vi låg ungefär varannan dag på stranden och varannan dag vid poolen. Första stranddagen låg vi på den strand man ser från hotellet. Det gjorde vi inte om. Fruktansvärt mycket försäljare där, som inte lyssnade om man sa nej. Resten av stranddagarna åkte vi taxi för 17 euro till Faliraki, jättefin strand, lagom långgrunt och klart och fint vatten, och enda försäljaren var en som sålde frukt! 
 
 
 
Jättefint poolområde med en väldigt bra poolbar. Nackdelen var väl som på många andra ställen, man måste vara ute i tid för att få bra solstol.
 
 
 
Efter sol och bad blev det drink på balkongen i solnedgången innan det var dags att gå ut och äta mat.
 
 
 
En kväll testade vi på fiskspa. Oj vad det kittlade och pirrade i fötterna. Tyckte inte att jag märkte så stor skillnad på fötterna efteråt, men det kostade bara 10 euro så det var ingen större förlust, men kul att testa på.
 
 
 
Stranden i Faliraki.
 
 
 
Som sagt, fina solnedgångar.
Åk till Rhodos om du får chansen, du kommer inte ångra dig, det gjorde i alla fall inte vi. 
 
 
 

Kommentera här: