Fläskfilé

Fläskfilé är ju himla gott och kan varieras i all oändlighet. Förra veckan fick det bli en helt vanlig ugnsstekt fläskfilé som åts tillsammans med sallad, stekt halloumi och vitlöksbearnaise!
 
 
För att tillaga den bästa fläskfilén gör du såhär:
1 fläskfilé i valfri storlek
Kryddor
Smör
 
Sätt ugnen på 175 grader
Putsa filén fin från fett och senor.
Krydda med t.ex salt, peppar, Santa Maria Chili Explosion, rosmarin och timjan. Klappa in kryddorna. Bryn köttet i stekpanna eller grillpanna så att det får en fin yta. Lägg i en ugnsfast form. Stick i en stektermometer. Sätt in i ugnen och låt gå upp till 65 grader för att den ska bli genomstekt. Ta ut och låt vila en liten stund, helst inslagen i folie.
 
Smaklig måltid!
 

Kommentera här: