LCHF Köttfärspaj

 
Paj är gott och funkar bra till både fest och vardags! Hade en massa köttfärs i frysen som behövde ätas upp så en köttfärspaj fick det bli, LCHF såklart!
 
 
 
Pajskal
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
2 msk fiberhusk
1 krm salt
2 msk kruskakli (Kruskakli är vetekornets skaldelar och innehåller ytterst lite kolhydrater men mycket kostfiber (vilket kan vara irriterande för en del). Gluten från vetet kan hamna med skaldelarna även om själva skaldelarna inte innehåller gluten.)
50 gr smör
0,5 dl vatten
1 ägg
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt resten av ingredienserna och arbete till en deg för hand eller med hushållsassistenten. Tryck ut i en pajform och ställ kallt i mins 30 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
 
Fyllning
500 gr köttfärs
1 gul lök
5-7 champinjoner
1 dl chilisås
1 krm cayennpeppar
Salt och peppar
Timjan....
2 msk soja
 
Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar. Bryn detta och köttfärs i en stekpanna.Tillsätt chilisås och kryddorn låt puttra ihop ett litet tag. Häll fyllningen i pajskalet.
 
Äggstanning
3 ägg
3 dl grädde
Ost
 
Vispa ihop. Häll över köttfärsen, strö över ost. Grädda i ugnen tills osten smält och den fått fin färg. Servera med en god sallad!
 
 

Kommentera här: