Chokladmaräng med limekräm.

 
Det syrliga bryter av mot det söta, en nästintill perfekt dessert!
 
Marängen och limekrämen kan med fördel förberedas dagen innan.
 
Limekräm
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 dl färskpressad limejuice (ca 4 st lime)
 
Separera äggula och vita för sig. Rör ihop, vispa ej, äggulor, kondenserad mjölk och lime. Låt stå kallt minst 4 timmar.
 
Maränger
75 gr mörk choklad
1 tsk ättikssprit
1 krm salt
2,5 dl socker
1 msk majsstärkelse (Maizena)
 
Sätt på ugnen på 200°C
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.
Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum (helst i bunke utav glas eller plåt då plastbunkar ofta inte blir helt rena och marängen då ej blir bra). Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning tills det blivit en fast och glansig marängsmet. Det ska bli toppar av den när man lyfter vispen.
TIllsätt ättikan och sikta ner maizena, vänd försiktigt ner i smeten.
 
Klicka ut hälften av smeten till 6 st maränger på en bakpappersklädd plåt. Ringla smält choklad i en cirkel på varje, dra ut och gör mönster med en sked. Fördela resten av marängen och ha på mer choklad.
 
Ställ in mitt i ugnen, sänk värmen till 110° efter 5 minuter. Tillaga ytterligare 45 min. Ta ut marängerna och tryck till lite i mitten så att det blir en grop. Låt svalna.
 
Servera sedan varje maräng med valfri mängd limekräm, färska jordgubbar, pistagenötter och ringla lite chokladsås över (eller om du har smält choklad kvar). Toppingen kan förstår varieras i all oändlighet! Mums! 

Kommentarer:

1 Emilie:

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2 Linda B:

Ser oerhört gott ut!

Kommentera här: