LCHF Tryffelkladdkaka.

Testade på en LCHF tryffelkladdkaka ikväll och den fick godkänt! Faktiskt riktigt god, även om jag råkade grädda den lite för länge så att den blev lite torr...
 
 
 
2 ägg
1 dl stevia strö eller liknande sötningsmedel
5 msk kakao
1 krm vaniljpulver
100 gr smör
1 dl mandelmjöl
1/2 tsk salt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper. SMält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop försiktigt. Häll upp i form och grädda 10-15 minuter. Den ska vara lös i konsistensen när du tar ut den, grädda hellre för kort tid och låt den stå till sig i kylen istället. Låt svalna.
 
Tryffel
1 dl grädde
70 gr 70% choklad
10-20 gram smör
 
Koka upp grädden, dra kastrullen av plattan, rör ner chokladen (går fortare om man hackar den innan) och smöret. Häll över kakan och låt svalna/stelna i kylen några timmar.
 
Servera med grädde och lite bär, just nu passar jordgubbar väldigt bra!
 
 

Kommentera här: