Gott kesobröd.

Bröd är utan tvekan det jag saknar mest. Det finns inte mycket som går upp mot ett nybakat bröd med gott pålägg.
 
Har hittat ett Keso-bröd hos 56kilo som är väldigt brödaktigt, gott, mättande och lätt att göra. Här får du receptet:
 
3 ägg
125 gr keso
Knappt 1 dl (5 msk) koksnötmjöl
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli
3 tsk bakpulver
2 msk deodiserat smält kokosfett (kan uteslutas)
1-2 nypor salt
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna.
Mixa ägg och keso med stavmixer.
Blanda ihop äggsmet och de torra ingredienserna.
Platta sedan ut degen på en plåt med bakplåtspapper till en sconesliknande kaka, använd en fuktad hand.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Skär i bitar.
 
 
Idag blev det favoritpålägget; philadelphiaost, skinka, tomat och rödlök!
 
 

Kommentera här: