Torsk med smak av röd curry.

 
 
Jag är för dålig på att äta fisk. Äter det kanske max 1 gång i veckan och då oftast lax. Börjar tröttna lite. Googlade rätt på detta recept idag och oj så gott det var! Röd curry och kokosmjölk är två favoritsmaker så det är inte så konstigt att det var gott! Fuskade med lite ris idag, men ta bort det och du har en perfekt LCHF-rätt!
 
  • 1 gul lök
  • 10 champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 4 bitar koncerverat citrongräs
  • 2 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 ml koncentrerad fiskfond
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 4 torskfiléer sej eller hoki (à ca 150 g)
  • salt och peppar
  • ris eller nudlar att servera till
  • ev färsk eller hackad konserverad koriander
    1. Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna tunt. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Banka ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
    2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, champinjoner, paprika, citrongräs och currypaste i några minuter.
    3. Tillsätt fiskfond och kokosmjölk under omrörning. Låt allt koka samman på svag värme i några minuter.
    4. Lägg i fisken, sjud under lock i ca 5 minuter. Ta upp citrongräsbitarna. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med ris eller nudlar. Garnera gärna med färsk koriander, eller blanda ner lite hackad konserverad koriander i såsen. Några strån finstrimlat citrongräs är dekorativt att lägga på fisken.

Kommentera här: